Arkistoaineistot säilytetään, hoidetaan ja luetteloidaan arkistolaitoksen luomien periaatteiden mukaan. Luettelointiohjelma on WebMusketti.
Arkistoaineistot tukevat ja täydentävät esinekokoelmaa ja sisältävät usein viitetietoja esinekokoelmaan. Museon arkisto jakautuu kolmeen osaan: kuva-arkistoon, kirjastoon ja tutkimusarkistoon.

Kuva-arkisto

muodostuu erilaisista kuvadokumenteista, esim. valokuvista, dioista, kuva- ja äänitallenteista ja – nauhoista.

Kirjakokoelma

koostuu museokirjakokoelmasta ja käsikirjastosta. Museokirjakokoelma luetteloidaan ja säilytetään kuten museoesineet. Tämän kokoelman pohjana ovat Alatalon tilalta löydetyt käsityöaiheiset kirjat. Kokoelma karttuu pääasiassa lahjoituksin. Paimion kirjaston kanssa on aloitettu yhteistyö poistettavien käsityökirjojen tallentamisesta soveltuvin osin museon kirjakokoelmaan.
Käyttökirjojen kokoelma on käsikirjasto.  Käsikirjaston kirjat luetteloidaan kirjastoperiaatteiden mukaisesti. Käsikirjasto toimii yleisölle avoimena käsikirjastona, josta teoksia ei lainata ulos. Käsikirjasto karttuu lähinnä ostoin ja lahjoituksin.

Arkistokokoelma

koostuu erilaisesta arkistoaineistosta mm. asiapapereista, haastattelu- ja muistitiedosta, raporteista, esitteistä, lehtileikkeistä ja lehdistä sekä museon toiminnan ja säätiön hallinnon tuottamista asiakirjoista. Oma arkistokokonaisuutensa on Tuomoloiden suvun henkilöhistorialliset asiakirjat (mahdollisesti karttuva kokoelma) sekä Alatalon tilalta löytynyt käsitöihin liittyvä arkistoaineisto (karttumaton kokoelma). Aktiivisesti karttuva kokoelma on käsitöihin liittyvät asiakirjat mm. käsityömallit, -ohjeet ja – kaavat, käsityökurssien muistiinpanot sekä käsityölehdet.

Käsityömuseo Miila
Kirjakuja 2
21530 Paimio
Finland
(+358) 2 474 5109

Nyt voi maksaa myös kortilla!

 

Avoinna seuraavan kerran:

 

 

 

 

 

 

 

Muulloin tilauksesta
p. 02 474 5109 tai
050 523 4632